DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Hikkaduwa – Historisk dykning i Sri Lanka
Selvom der ved første øjekast kan se øde og tomt ud på bunden, skal man ikke lade sig narre af sit første indtryk af det sri lankanske hav.

Hikkaduwa

– Historisk dykning i Sri Lanka

Tekst & foto: Sune Dadda Karma Harms

Jeg er på rundrejse med familien i Sri Lanka for at opleve eksotisk varme, storslået natur og ikke mindst de populære skildpadder. Et af vores stop langs sydvestkysten er ved Hikkaduwa, hvor vi dykker på et gammelt vrag.
Vraget har ligget på havbunden i mere end 100 år, har overlevet en tsunami og bærer på en historie, som de færreste kender. Jeg kendte ikke selv historien da jeg dykkede på vraget, først da jeg kom hjem og researchede på vraget, åbenbarede der sig en spændende historie om en af verdens største virksomheder.  

 Min familie og jeg forsøger hvert år at tage på en rejse til en destination, vi ikke har besøgt før. I år faldt valget på Sri Lanka, som ingen af os før har besøgt. Landet lyder spændende og er blevet kåret som årets rejsedestination 2019 af Lonely Planet, så det lyder lovende.

Sri Lanka er skarpt opdelt i to geografiske områder af monsunen, der skifter fra at influere vejret på østsiden og derefter vestsiden. Jeg har selvfølgelig lavet en del research for at finde ud af, hvor jeg vil få mest ud af min tid på Sri Lanka og er derfor overbevist om, at den sydvestlige kyststrækning tiltaler mig mest, men vejret kan på denne tid af året være ganske uforudsigeligt.
Jeg rejser i april måned, netop hvor monsunen flytter sig fra øst til vest. Havde jeg rejst to måneder tidligere eller to måneder senere havde det ikke været svært at vælge side, men netop nu risikerer jeg at måtte ændre planer undervejs.

Når vi rejser, vælger vi gerne selv at booke flybilletter for at kunne sammensætte vores oplevelser og rute, og dermed tilgodese en hel familie med forskellige interesser og med børn i forskellige aldre. Vi lægger vægt på autentiske oplevelser og er enige om, at vi skal have en god blanding af sol, strand, kultur og natur. Jeg har samtidig et ufravigeligt krav om, at der skal være plads og mulighed for mindst 3-4 dages dykning.

Hvor skal man tage hen?
Sri Lanka er et yderst spændende land, som besidder store rigdomme hvad angår historie, kultur og natur. Det er derfor umuligt at opleve det hele på vores 15 dages rejse. At skulle planlægge sin rute på forhånd, er ligeså svært som at skulle vælge, hvilket stykke af kagemanden du helst vil have, og når man er fire, der skal dele, er det endnu sværere.

På mange måder minder Sri Lanka om Indien, men komprimeret på et langt mindre areal og med langt færre indbyggere. Man kan groft set dele Sri Lanka op i seks store bidder; den nordlige del, den sydlige del, den vestlige kyststrækning, den østlige kyststrækning og bjergene i midten samt hovedstaden Colombo. Hver del kan opleves og udforskes og kræver flere dage for at få det fulde ud af den.Vi ved af erfaring, at det er rarest kun at vælge en håndfuld oplevelser ud, så der også er tid til at slappe af og mulighed for at gå på opdagelse i de områder, vi kommer til. Efter længere tids snak og overvejelser, er vi blevet enige om en rute, vel vidende, at monsunen muligvis vil kræve, at planerne ændres drastisk. Vores rute indebærer sol og dykning på den sydøstlige kyststrækning, hvalsafari og national park i syd, togtur i bjergene i midten og afslutningsvis et par dage i byen Negombo, der ligger tæt på lufthavnen

Flyrejsen
Det er ikke muligt at købe en direkte flybillet til Sri Lanka fra Danmark, og der er stor forskel på priserne og rejsetiderne. For at finde den bedste billet er det et spørgsmål om at ramme den rette balance mellem pris,...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Dykning i Hikkaduwa april måned 2019.
Dykning i Hikkaduwa april måned 2019.
Havskildpadder omkring dykkercenteret, nyklækkede unger og besøg på Sea Turtle Hatchery.
Havskildpadder omkring dykkercenteret, nyklækkede unger og besøg på Sea Turtle Hatchery.
Fakta

Dive For You  –  Hikkatranz by Cinnamon

Dive For You bestyres af Darshana, som er srilankaner og europæisk gift. Personalet taler alle godt engelsk og er både professionelle,...

Fakta

SS Conch

Forlis Onsdag aften d. 3 juni 1903, SS Conch er på vej fra Colombo mod Madras, i høj sø, med flere tusinde ton olie. SS Conch støder på et klipperev knap 2 sømil fra land og...

Fakta

Rejsefakta

GEOGRAFI Sri Lanka er en ø, 1,5 gange større end Danmark, beliggende syd for Indien i det indiske ocean. Geologisk set er Sri Lanka egentlig en fortsættelse af den indiske...

Læs artiklen i DYK #51:

SOME images:
Hikkaduwa – Historisk dykning i Sri Lanka
Hikkaduwa – Historisk dykning i Sri Lanka
, Hikkaduwa – Historisk dykning i Sri Lanka
Selvom der ved første øjekast kan se øde og tomt ud på bunden, skal man ikke lade sig narre af sit første indtryk af det sri lankanske hav.
, Hikkaduwa – Historisk dykning i Sri Lanka
Selvom det generelt er et goldt undervandslandskab med klipper og sandbund, er der et rigt og varieret fiskeliv
, Hikkaduwa – Historisk dykning i Sri Lanka
Det er ikke usædvanligt, at LAVE sikkerhedsstop midt i en stime af fisk!

Læs også