DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Perus prægtige porcelæn – Fra Frodes logbog
Med så meget makroliv bliver det en hel sport at alene at spotte noget anderledes og ukendt liv, hvilket jeg fandt masser af.

Fra Frodes Logbog

Perus prægtige porcelæn

Tekst & Foto: Frode Kjems Uhre

Søløver svømmer rundt mellem bådene, da vi en søndag formiddag sejler ud gennem den lille hyggelige havn ved Perus Stillehavskyst...

►  Jeg kommer i gruppe med en dykker fra Canada og dykkerguiden Renson fra Spondylus dykkercenter. Guiden fortæller, at sigten nok kun vil være nogle få meter, så jeg sætter derfor undervandskameraet op med en 60 mm makrolinse. Og det viser sig at være et godt valg.

En væg af porcelæn
Fra dykkerbåden dykker vi direkte ned til lidt kedelig sandbund på 14-15 meters dybde. Men guiden fører os gennem en meget tæt tangskov, og pludselig er vi ved en klippevæg, der er helt fuld af liv. Store grupper af porcelænskrabber sidder tæt sammen i sprækkerne på klippevæggen. Der er rejer og flotte nøgensnegle. Og masser af fisk. Mange af arterne har jeg aldrig set før. Der er simpelthen så meget liv på klippevæggen, at jeg har svært ved at bestemme mig for, hvad jeg skal fotografere. Efter lidt tøven starter jeg med porcelænskrabberne, som jeg senere finder ud af er af arten Petrolisthes desmaresti. De er virkelig flotte.

Garanti for søløver
De kraftige dønninger gør, at jeg må kæmpe noget for at holde undervandskameraet stille. Og jeg er glad for, at jeg ikke havde sat en 105mm makrolinse på. Jeg er virkelig imponeret over at finde så fine makromotiver få minutters sejlads uden for havnen. Søløverne så jeg kun fra båden, ikke på dykket. Men Dykkercentret Spondylus har som det eneste dykkerfirma i Peru tilladelse til at tage dykkere ud til Palomino-øerne, der er et fredet naturområde med garanti for søløver på alle dyk. Øerne bliver også kaldt Perus Galapagos. Det nåede jeg desværre ikke at prøve på denne tur, men så er der en god grund til at komme tilbage.  ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta


Dykning i Peru  
Frode dykkede med Dive Pro:
www.spondylusdc.com

Læs artiklen i DYK #60:

SOME images:
Perus prægtige porcelæn – Fra Frodes logbog, Perus prægtige porcelæn – Fra Frodes logbog
Med så meget makroliv bliver det en hel sport at alene at spotte noget anderledes og ukendt liv, hvilket jeg fandt masser af.
, Perus prægtige porcelæn – Fra Frodes logbog
For en gammel biolog som mig, er det både frustrerende og fascinerende, at finde så meget liv, som jeg hverken kender eller kan finde ud af hvad er.
, Perus prægtige porcelæn – Fra Frodes logbog
Jeg har set mange krabber igennem årene og har masser af billeder af krabber, men sådan en flot mønsteret krabbe har jeg ikke set før..

Læs også