DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Anmeldelse  Recension
Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie

Hvis jeg overlever det her

– bliver det en god historie

”Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” er titlen på Henrik Egede-Lassens første bog om hvordan han kom i gang med naturformidling og eventyr. Det er samtidig historien om store drømme, farlige dyr og vilde oplevelser uden sikkerhedsnet.

En hyldest til havet, livet og eventyret
Kærlighed til naturen, vovemod, en god portion held og evnen til at gå med tilfældighederne er hovedingredienserne i Henriks måde at leve sit liv på. Helt fra barndommen har han holdt af naturen og været fascineret af vild natur, oprindelige folk og farlige dyr.

”Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” er først og fremmest en velskrevet, tankevækkende og utroligt underholdende beretning om Henrik Egede-Lassens liv og karriere som dykker, fotograf, tv-vært og vovehals. Men der er langt flere lag i bogen. Historien begynder med en vild oplevelse på havet. Hvis vi andre var blevet udsat for noget tilsvarende, ville det utvivlsomt have ført til en livslang fobi mod at færdes på dybt vand. For Henrik blev det blot endnu en begivenhed i den række af grænseoverskridende og ofte farlige hændelser, der kom til at forme hans liv.
Der er beretninger om talrige oplevelser med vilde dyr både over og under havoverfladen. Hajer, krokodiller, elefanter, havslanger, løver og næsehorn er rigeligt stof til at fylde en hel bog, men Henrik har heldigvis endnu større ambitioner. Henriks glæde og begejstring for havet og naturen går som en tråd gennem fortællingen, men det er i mødet med bogens store persongalleri, at læseren for alvor kommer ind under huden på både tilværelsen og forfatteren selv. Vi møder Borneos fascinerende regnskovsfolk, hajspecialister i Sydafrika, Østafrikanske krigere og kannibaler på Ny Guinea samt en perlerække af bipersoner, der fungerer både som rettesnor for beretningen og som kompas for Henriks videre færden. Det er eventyr i ordets bedste betydning!

Dette er bogen som vil begejstre både folk som elsker dykning, natur, spænding eller blot nyder en rigtig god historie. Det bedste er, at ”Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” er fuldstændig sandfærdig.
 

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #48:

SOME images:
, Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie, Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie

Læs også