DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Kystleksikon  Kustlexikon
Kystleksikon #73 - Asnæs-skrænten
Kystleksikon #73 - Asnæs-skrænten
Kystleksikon #73 - Asnæs-skrænten
Kystleksikon #73 - Asnæs-skrænten

Kystleksikon #73

- Asnæs-skrænten

af Mark Trustrup

Hvis du en dag står derhjemme, hvor vejret er godt og det måske er længe siden, at udstyret har været overskyllet og du ikke helt ved hvad tiden skal fordrives med, så kunne en tur med harpunen på Asnæs-skrænten være en god idé. Skrænten ligger i udkanten af Kalundborg Fjord og er meget besøgt af fiskere, som ihærdigt prøver at fange aftensmaden, og det lykkes da også sommetider. De glade fiskere ved aldrig, om de kommer hjem med den store fangst, eller om de overhovedet kommer hjem med noget? Men det er så her, at det er en stor fordel, at være dykker – så kan man jo selv vælge, hvilken fisk, der skal med hjem på panden.
Bunden ved Asnæs-skrænten er en blanding af sand, ålegræs, muslinger, lidt tang og en smule mudder. Og fladfiskene i området er meget glade for denne sammensætning. Det gør stedet til et ideelt område til undervandsjagt.
For at finde området gå man fra p-pladsen ud hvor stranden spidser til over mod det hvide hus. Det kan godt være en fordel at gå i vandet, før man når til huset og så lade sig drive med strømmen. Når man er nået udover stenene ved land, er det ellers bare om at komme under vand. Går man i vandet ved huset, vil man lidt efter møde en skrænt, som leder én længere ned, og du vil herefter kunne komme ned på en syv til otte meter. Skrænten følger kysten og svinger meget i dybde. Men fortrinsvis er dybden fire til otte meter. Dykningen ved Asnæs-skrænten er meget afslappende og hyggelig og helt bestemt et dyk eller måske to værd. Og så er det jo altid en ekstra bonus, at man kan få aftensmaden med oven i hatten.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også