Vores dhoni som trofast tog sig af os dykkere, når det var tid til dykning.
Maldiverne
At rejse under en pandemi
Det er en helt vidunderlig følelse! At lade tropisk varmt, klart vand omslutte mig igen efter en pause på næsten to år, er helt fantastisk. Vi bliver hurtigt mødt af nogle store flagermusfisk, der svømmer frem og kigger på os med et mildt intelligent blik. Det er et ret roligt dyk, hvilket også er meningen med et såkaldt check-out dyk. På trods af dette lykkes det os at se nogle velvoksne muræner, syv eller otte sortplettede revhajer og en sød lille kuffertfisk gemme sig under en bordkoral.
► Når du dykker fra et liveaboard på Maldiverne, har du selve skibet som et flydende hotel, hvor du spiser, sover og socialiserer. Selve dykningen foregår fra en separat båd, en dhoni, hvor dykkerudstyret opbevares, flasker fyldes, og som tager dig det sidste stykke til dykkerstedet, hvilket er yderst fleksibelt og bekvemt. Selve liveaboarden Serenity er en solid båd med god plads til cirka 20 gæster. Båden har al tænkelig komfort og føles virkelig luksuriøs. Da vores dhonin endelig kommer og henter os, er det svært at være andet end glad, endelig lidt tropisk dykning under bæltet igen!
Mulige destinationer
Som alle ved, har de seneste år med pandemien medført store prøvelser over hele verden, og muligheden for at rejse har været begrænset. Uvisheden om at blive smittet og hurtige forandringer, der kan påvirke din rejse, er mere eller mindre blevet hverdag. Skal jeg være ærlig, var min rejselyst ikke særlig stor i første halvdel af 2020. Vi slap med forskrækkelsen og det lykkedes os at komme hjem fra Filippinerne, inden grænserne blev lukket, og vi kunne med et gys se på tv og læse i avisen om alle, der sad fast på deres rejser ude i verden. En positiv konsekvens var dog, at jeg "genopdagede" den svenske dykning og brugte meget tid under overfladen i hjemlige farvande.
På trods af, at dykning i Skandinavien er fantastisk, begyndte det at kilde lidt i rejselysten, da der var gået et år. Jeg ville ud at dykke igen, se hajer, mantaer og koraller – men hvor? Efter lidt research blev billedet klarere. Maldiverne så ud til at være et af de lande, hvor det var lykkedes bedst at håndtere turisme og Covid-19. Smittespredningen var lav, indrejsen virkede forholdsvis let, på trods af at der siden mit sidste besøg er tilføjet nogle formaliteter i form af PCR-tests og digitale helbredserklæringer. Af erfaring ved jeg at dykningen er af virkelig høj klasse, så det blev Maldiverne! Da jeg havde gode erfaringer med Emperor Divers, og ved at de havde både med bekræftede afgange, bookede jeg mig selv og min trofaste væbner Rickard på en "Best of Maldives" tur i november. Da jeg bestilte rejsen, var Udenrigsministeriets generelle anbefaling om ikke at rejse til udlandet stadig gældende (noget der nåede at forsvinde, inden det var tid til selve rejsen), men da jeg læste videre om det, indså jeg, at der er forsikringer, der dækker Covid-relaterede ulykker, selv når denne anbefaling gjaldt.
Rejsen fra Sverige til Maldiverne gik forholdsvis glat. Jo, det tog lidt længere tid ved check-in og derfor sørgede vi for at være der i god tid inden flyet skulle af sted (3,5 timer før afgang) og så fungerede det fint.
En liveaboards rytme
At følge tidsplanen på båden er en ret simpel historie. Da dagens første dyk er overstået, er det tid til morgenmad. Måltiderne serveres som buffet. Der er masser af mad, og det er generelt lækkert. Mens vi nyder morgenmaden, begynder Serenity langsomt at bevæge sig...
Indbyggere 436.330 (2017) ifølge Verdensbankens tal.
Sprog Dhivehi er Maldivernes officielle sprog.
Valuta Rufiyaa er Maldivernes valuta. 1 Rufia = 42 øre. Både dollars...