DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Den bedste sigt fås i løbet af den europæisk vinter, hvor den ligger på 30-40 meter. I sommerperioden er der en sigt på omkring 25 meter.
Den bedste sigt fås i løbet af den europæisk vinter, hvor den ligger på 30-40 meter. I sommerperioden er der en sigt på omkring 25 meter.

Okinawa

– verdens bedst bevarede dykkerhemmelighed...

Tekst: Atle Ove Martinussen Foto: Atle Ove Martinussen og OCVB

Naha bliver en kort mellemstation, da jeg hurtigt drager videre på mit eventyr i Okinawa. Turen går nu videre med et lille fly til Yonaguni Island. En ø som i nyere tid er blevet omkranset af mystik på grund af fundet af et større monument under vandet.

► ”Skal du til Okinawa og dykke? Er der noget særligt ved dykning i Okinawa?”

Sådan spurgte en dykkermakker da jeg fortalte, at jeg skulle på dykkerejse til Japan. For at være helt ærlig, så havde jeg heller ikke selv hørt om dykningen i Okinawa før jeg bestilte min dykkerferie hos Dykkebazaar. Nu hvor jeg har oplevet Okinawa på egen hånd, kan jeg skrive under på, at det faktisk må være verdens bedst bevarede hemmelighed.

Følg med her, så skal jeg afsløre hvorfor!

Det er dejligt at gå og pakke shorts T-shirts, våddragt og resten af dykkerudstyret en kold vinterdag herhjemme og vide, at jeg de næste tre uger skal opholde mig i Japan. Flyet går via Doha i Qatar og videre til Tokyo. En tur på 16 timer. Jeg nyder den gode service om bord og begynder at indstille mig på japansk kultur og det varmere Okinawa. Jeg sidder med min parlør og øver enkle praktiske japanske ord, som man som minimum bør kende, når man rejser til Japan: ”konnichiwa” – hej, ”Sayonara” – farvel, ”arigato” – tusinde tak. Alting bliver meget nemmere, når man kan nogle japanske fraser.

På japansk TV!
Jeg er landet i i Tokyo, finder min baggage og går gennem told og paskontrol og står nu i ankomsthallen. Jeg bærer altid mit fotoudstyr som håndbagage, hvilket gerne fører til nysgerrige blikke og sjove samtaler. Jeg kigger mig lidt rundt og ser et japansk tv-hold komme løbende i fuld fart, i retning mod mig. Jeg vender mig om for at se, hvad der sker bag mig, og da jeg vender mig tilbage igen, viser det sig, at det var mig og min fotorig, der havde fanget deres interesse. Tv-holdet er i lufthavnen for at interviewe turister om, hvad der bringer dem til Solens Rige. Jeg bliver interviewet i en halv time om undervandsfoto og dykning og er nu kun mere sikker på, at Okinawa er noget af en dykkerhemmelighed. Jeg fortæller i tv-interviewet om de fantastiske koralrev, skildpadder og hammerhajer og om monumentet på Yonaguni, som jeg havde hørt om. Det er også helt ukendt for medie-crewet.
Sushi i Tokyo

Jeg er nødt til at overnatte her i Tokyo, før jeg om morgenen kan fortsætte rejsen til Okinawa, som ligger i det sydlige Japan. Jeg har fortalt venner og familie, at jeg skulle på dykker- og sushitur. Jeg vil derfor udnytte mellemlandingen til at få min første sushioplevelse i sushiens eget hjemland. At spise sushi i Japan er en helt anden gastronomisk oplevelse end hvad jeg har prøvet noget sted i Europa. Det skal opleves på egen hånd – det kan ikke beskrives.

Naha
Jeg lander i byen Naha efter 2,5 timers flyvetur. Naha ligger i den sydlige ende af Okinawa og er øens administrationscenter og en handelsby med ca. 300.000 indbyggere. Det er en travl by med mange gode restauranter og masser at opleve. Maden på Okinawa er eksotisk, også for japanere, så vær forberedt og åben over for nye smage og underlige retter, du aldrig før har set eller smagt. Ud over det, må man sige, at maden generelt er god og...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Diving the Kerama Islands in Okinawa
Diving the Kerama Islands in Okinawa
CCR CAVE DIVE in Kume Island Okinawa
CCR CAVE DIVE in Kume Island Okinawa
Fakta

OKINAWAS KULTUR

Japansk høflighed
Alle folk jeg møder er utrolig hjælpsomme og høflige. På dykkercentrene er instruktører og guider altid klar til at hjælpe, og det bliver gjort med...

Fakta

PARLØR

Sensu i /(daibingu) – dykning
Daiba – dykker
Booto – båd
Do itashimashite –...

Fakta

HAMMERHAJ I perioden fra januar til marts er der stor mulighed for møde hammerhajer omkring Yonaguni.
MANTA RAY Djævlerokken er der stor chance for at opleve omkring Ishigaki i perioden fra...

Læs artiklen i DYK #2:

SOME images:
, Den bedste sigt fås i løbet af den europæisk vinter, hvor den ligger på 30-40 meter. I sommerperioden er der en sigt på omkring 25 meter.
Den bedste sigt fås i løbet af den europæisk vinter, hvor den ligger på 30-40 meter. I sommerperioden er der en sigt på omkring 25 meter.
, På mange af Okinawa’s øer finder du smukke hvide sandstrande med klart turkisblåt vand.
På mange af Okinawa’s øer finder du smukke hvide sandstrande med klart turkisblåt vand.
, Maden på Okinawa er tilberedt af friske råvarer af høj kvalitet og de fleste øer har deres egen lokale specialiteter.
Maden på Okinawa er tilberedt af friske råvarer af høj kvalitet og de fleste øer har deres egen lokale specialiteter.

Læs også