DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

Okinawa del 2

Kerama Islands

Tekst og foto Atle Ove Martinussen
Kerama Islands er kendt for sit krystalklare vand og utrolige sigt.

Keramaøerne ligger omkring 30 km vest for Naha, som er den største by på hovedøen Okinawa og de kan hurtigt nås med båd fra hovedøen. Over hele Okinawa kan man finde spændende dykning, men Keramaøerne skiller sig ud med sit utroligt klare vand og dermed fantastiske sigt. Vandet er særligt rigt på næringsstoffer og havstrømmene er med til at skabe smukke koralrev med skove af søtræer. Havet omkring Kerama Islands er levested for et meget varieret udbud af koral arter og området er da også beboet af både diverse koralfisk, muræner, pygmæ søheste, nøgensnegle og endda flere hajarter og stedet er også kendt for sine mange havskildpadder, som kan opleves året rundt. Desuden er øgruppen kendt for at være parringsområde for pukkelhvaler.

Øen Aka er en af de 20 øer, der hører til Keramaøerne, hvoraf kun fem er beboet. Aka regnes for at være den smukkeste dykkerdestination i Japan med fantastisk friske og velholdte koralrev, store stimer af fisk, åbne grotter, huler, havslanger, hvaler, skildpadder, nøgensnegle, klovnfisk og småkryb i et krystalklart blåt hav.

Alt dette gør Aka til et eldorado for dykkere, men særligt undervandsfotografer vil elske Aka, som indbyder til både makro og vidvinkel. Der findes omkring 250 forskellige arter af koral omkring Aka og disse fremstår urørte og ser virkeligt sunde ud. Øen rundt er der et overdådigt marint liv og kombineret med det særlige krystalklare blå vand, der omgiver øen – og de fantastiske åbne grotter og formationer, der er dannet i det vulkanske bjerg, er Aka god for mange fascinerende dyk.

Dykkerturene er benerelt godt organiseret og præget af stor professionalitet – både blandt instruktørerne og bådførerne. Punktlighed er en dyd i Japan, så det vigtigt ikke at komme for sent til dykkerturen, som starter fra havnen i Aka.

I DYK NetMag #2 kan du tage med på dykkereventyr til Okinawa og læse mere om bl.a. Aka Island. 

Læs Okinawa del 3 her!

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Diving in Kerama
Diving in Kerama
Fakta

Keramaøerne blev d. 5. marts 2014 udpeget som den 31. nationalpark i Japan og dagen fejres som Coral Day i Okinawa.

Læs også