DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Portfolio – Cary Yanny
Portfolio – Cary Yanny
Portfolio – Cary Yanny
TITEL Anemonefisk STED Jahir 2 KAMERA OG OBJEKTIV D300 60mm Macro lens EKSPONERING 1/125 sek, f160 BLITZ To stk. Sea&Sea YS120 KOMMENTAR Det tog mig halvanden time af få dette skud. Anemonen så så smuk ud, da jeg svømmede over den, men det tog tid, da fisken hele tiden svømmede ud og ind af søanemonen. Men med tålmodighed lykkedes det til sidst.
Portfolio – Cary Yanny
TITEL Glossodoris nøgensnegl STED TK2, Lembeh  KAMERA OG OBJEKTIV Nikon D300, 60mm EKSPONERING 1/60 sek, f22 BLITZ To stk. Sea&Sea YS120 KOMMENTAR Dette krævede ikke så meget tålmodighed, da de ikke bevæger sig så hurtigt, men jeg ville gerne prøve at få et lidt anderledes skud. Her i Lembeh har vi hundredevis af forskellige nøgensnegle og det er lidt af en udfordring at få mere kreative billeder af dem.
Portfolio – Cary Yanny
TITEL Nyfødt flamboyant cuttle fish STED Are Bajo 1, Lembeh KAMERA OG OBJEKTIV Nikon D 300, 60mm EKSPONERING 1/125 sek, f16 BLITZ To stk. Sea&Sea YS120 KOMMENTAR Dette var svært at tage. Efter 11 år i Lembeh, så jeg for første gang, hvordan denne lille fyr kom ud af ægget og skifte til denne farve. Den var ikke mere end 1 cm lang og meget svær at få i fokus.
Portfolio – Cary Yanny
TITEL Baby filfisk STED TK2, Lembeh KAMERA OG OBJEKTIV Nikon D300, 60mm EKSPONERING 1/125sek, f2.8 BLITZ To stk. Sea&Sea YS120 KOMMENTAR Denne fine lille filfisk prøvede at kamuflere sig bag ved en blødkoral. Den var omkring 4 cm lang og blev ved med at flytte sig rundt om korallen mens den prøvede at lade som om den var usynlig.
Portfolio – Cary Yanny
TITEL Lille coconut octopus STED Are Bajo 1, Lembeh KAMERA OG OBJEKTIV Nikon D300, 60mm EKSPONERING 1/60 sek, f5.6 BLITZ To stk. Sea&Sea YS120 KOMMENTAR På dette sted vrimler det med blæksprutter, mimics, wonderpus og masser af coconut octopus. Denne lille fyr havde lige samlet skallen op nedenunder og forsøgte at gennemskue, hvordan man bedst kunne anvende den sammen med den store kokosnøddeskal.
Portfolio – Cary Yanny
TITEL Coconut Wreck  STED Lembeh Strait nord KAMERA OG OBJEKTIV Nikon D300, 60mm EKSPONERING 1/30 sek, f16 BLITZ To stk. Sea&Sea YS120 KOMMENTAR Dette vrag fragtede kokosnødder, der var på vej til en fabrik for at blive til olie. Sigten var ikke så god, måske kun 10 meter, men masten var flot, så jeg tog dette billede af vores dykkere på vej ned. Lembeh er ikke kendt for vrag, men vi har faktisk tre her.

Portfolio

– Cary Yanny

Cary Yanny begyndte at fotografere, da hun var seks år gammel med et kamera, hun fik af sin bedstefar. Hun købte sit første spejlreflekskamera, da hun var 19 og begyndte selv at fremkalde og forstørre sine billeder.

– I 1989 lærte jeg at dykke og jeg vidste straks, at jeg kunne kombinere min interesse for fotografi med min kærlighed til livet under overfladen. I 1993 blev jeg PADI instruktør hos Emperor Divers i Rødehavet, og jeg blev efterhånden medejer, men jeg kom dog aldrig for alvor i gang med undervandsfoto, før jeg sammen med min mand flyttede til North Sulawesi og åbnede Eco Divers, fortæller Cary.

Siden da har hun haft mulighed for at tage mange billeder på dette særlige sted og hun har været heldig at dykke sammen med nogle af verdens bedste undervandsfotografer og marinebiologer, som har lært hende en masse om de omgivelser, hun dykker i. Mantraet, når man dykker i Lembeh Strait, hvor Cary nu bor, er: tænk småt og svøm langsomt. Har man dette i baghovedet, bliver hvert dyk en ny oplevelse.

Jeg er stadig lige så begejstret, når jeg kommer op af vandet i dag som jeg var på mit allerførste dyk. Dyrenes trivsel ligger mig meget på sinde og jeg kunne aldrig finde på at forstyrre dem eller flytte rundt på dem for at få bedre billeder. Efter min mening skal en god fotograf kunne tage naturlige billeder af naturlig adfærd. Hvis du ikke kan, så lad være! Billederne er ikke så vigtige, at det er værd at ødelægge naturen.

– Jeg er den heldigste person i verden fordi jeg kan kombinere mit arbejde som manager på Eco Divers Resort Lembeh med min passion. Makrodykningen her et helt fantastisk og jeg elsker at kunne dele den med vores gæster.

Se mere på www.eco-divers.com

UDSTYR

Kamera Nikon D300

Objektiver Hovedsageligt 60mm, men også sommetider 105mm

Blitz To Sea&Sea YS120

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også