DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Anmeldelse  Recension
Diveroid – Forvandl din mobil  til et UV-kamera med dykkecomputer
Holderen i bunden af huset kan flyttes, så telefonens kamera ender med at være placeret optimalt i forhold til vinduet på husets bagside.

Diveroid

Forvandl din mobil til et UV-kamera med dykkecomputer

Tekst og foto: DYK redaktionen

Der er rigtig mange forskellige UV-huse til smartphones at vælge imellem, og som regel skal du købe et specielt tilpasset hus til din mobil. Men Diveroid, der startede som et crowdfunding-projekt, har lavet en smart og økonomisk overkommelig løsning, der gør din smartphone til en kombination af kamera, dykkercomputer, kompas og logbog. Huset er en universel model som passer til de fleste iPhone og Android modeller og dermed også til din næste smartphone…

►  Udpakning
Enheden leveres i en æske indeholdende en støbt emballage i hårdcelleplast, som beskytter UV-hus og tilbehør godt. Det kan betale sig at gemme emballagen for også at kunne bruge den til opbevaring og transport. Pakken indeholder, udover selve UV-huset, en sort, rund “knap” kaldet "mini", som er placeret på ydersiden af ​​huset og kan registrere tryk/dybde, temperatur og kompasretning. Kommunikationen mellem mobiltelefonen og mini foregår via bluetooth. Der medfølger også en håndledsrem og en række engangs fugtabsorberings puder.

Appen
En Diveroid-app er påkrævet for at bruge huset. Denne downloades gratis fra App Store eller Google Play. Når du starter app'en, skal du give tilladelse til at bruge Bluetooth, kamera og mikrofon. Så vælger du det hus, der skal bruges (p.t. er det kun Universal Pro, der er tilgængeligt). I næste trin markerer du om mini bruges, og i så fald parres den med mobilen. Så er det gjort.

Forberedelse før dyk
Smartphonen fastgøres nemt til huset ved hjælp af fjederclips, der holder den på plads. Inden dykket sætter du mobilen i flytilstand og starte App'en. Den skal køre, før UV-huset lukkes, og tillade, at de tre knapper på ydersiden kan bruges til at få adgang til menuer og kamerafunktioner. UV-huset har indbyggede køleribber for at undgå kondens, men til varmere vand anbefales det stadig at bruge de medfølgende fugtabsorbere.

Håndledsremmen kan spændes, så den sidder sikkert på håndleddet, men hvis du dykker med en tørdragt vil den være for stram, så det er bedre at lade den stå i åben position.

Funktioner
Den store del af skærmen viser NDL, dybde, dykketid og temperatur i store tydelige tal, og det er nemt at skifte mellem funktionerne, selv med tørdragt handsker.

Med den øverste knap skifter du billedtilstand (ultra-vidvinkel, vidvinkel, zoom og selfie). Ved at holde knappen nede sætter du mobilen i strømsparetilstand. Den midterste knap bruges til at tage billeder eller videoer. Et kort tryk tager et stillbillede, og et længere tryk starter videooptagelse. Den nederste knap bruges til fokus og til at aktivere eller deaktivere det digitale røde filter, der tilpasser sig den dybde, du befinder dig på.
Efter dykket modtager du automatisk en log med en dybdekurve og billeder fra det aktuelle dyk. Du kan også indlejre data fra dykket i et foto og dele det med venner eller på sociale medier.

I fridykningstilstanden kan du holde styr på antal dyk, dybde, dyktid, vandtemperatur og hviletid ved overfladen. Du kan også indstille en dybdealarm for maksimal dybde, som ved overskridelse signaleres med lyd og vibration. Hvis bådføreren har den samme app installeret, kan dykkeren underrette dykkerlederen på båden og sende deres position på overfladen ved at holde knapperne 1 og 3 nede på samme tid.

Først dyk med Diveroid
Det er en kold og blæsende...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

All-in-one dive gear on your smartphone Video: DIVEROID
All-in-one dive gear on your smartphone Video: DIVEROID
Fakta

Fakta – Diveroid

Max dybde 60 meter
Forsegling Dobbelte o-ringe
Funktioner Dykkercomputer, logbog, temperatur, dybde, kompas,...

Læs artiklen i DYK #75:

SOME images:
Diveroid , Diveroid – Forvandl din mobil  til et UV-kamera med dykkecomputer
Holderen i bunden af huset kan flyttes, så telefonens kamera ender med at være placeret optimalt i forhold til vinduet på husets bagside.
, Diveroid – Forvandl din mobil  til et UV-kamera med dykkecomputer
En ældre iPhone 11 er her ved at blive transformeret til et undervandskamera. Mobilen parres med Mini for via Bluetooth, at registrere temperatur, dybde og kompasretning. Når du har indstillet gas mv. starter du app'en og lukker huset. (Husk at indstille app'ens "High Mode" til ON hvis du vil have at billederne er i højeste opløsning).
, Diveroid – Forvandl din mobil  til et UV-kamera med dykkecomputer
Her ses bagsiden med en iPhone 11 installeret i huset. Med den telefon var det ikke nødvendigt at ændre på standardindstillingerne inden i UV-huset.

Læs også