DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Mares Atlas ADJ 62x Regulator
Førstetrinnet 62x er Mares’ mest kompakte regulator og derfor meget rejsevenlig.

Test

Mares Atlas ADJ 62x Regulator

Tekst & foto: Stefan Beskow

Under mine omkring 30 dyk med den indtil videre, kan jeg konstatere, at den har lav åndingsmodstand, er rejsevenlig og Mares har tænkt på flere små detaljer, der giver den det lille ekstra...

►  I mange år, da jeg arbejdede som instruktør, brugte jeg udelukkende Mares regulatorer. Deres gode ydeevne og deres egenskab af ​​"arbejdshest" gjorde, at de var som skabt til intensivt brug. Lige meget hvad de blev udsat for, virkede de altid. En egenskab, der er uhyre praktisk, når du arbejder som dykkerinstruktør. De seneste år har jeg prøvet en del andre mærker, ikke fordi jeg på nogen måde var utilfreds med Mares, men mest for afvekslingens skyld. Da Mares nye Atlas-regulator kom, blev jeg straks interesseret. Den så ud til at have de egenskaber, jeg leder efter i en regulator. Let, kompakt, rejsevenlig, velegnet til koldtvandsdykning og, må jeg indrømme, pæn. Mares Atlas ADJ 62x regulatoren krydsede alle boksene af på min ønskeliste. At den også er testet til 200 meter sikrer, at den skal kunne klare det meste (og mere til) rent ydelsesmæssigt.

Andettrinnet
Hvis vi starter med andettrinnet, er det udelukkende lavet af metal. For det første giver det et efter min mening meget tiltalende udseende. Udover metallets udseende betyder det, at regulatoren får fremragende koldtvandsegenskaber. Da varmen fra det omgivende vand lettere ledes gennem metal, forhindres frysning meget effektivt, og Mares hævder lidt kækt, at Atlas-regulatoren er en af ​​de førende koldtvandsregulatorer på markedet. Andettrinnet føles meget let i vandet, og det er meget let at ånde i. Atlasen har Mares VAD-system, hvilket betyder, at luften kommer ind i andettrinnet gennem "røret", der sidder på siden af ​​andettrinnet. Membranen holdes nede under indånding og det betyder, at regulatoren har en meget blød lufttilførsel. Dette skulle også give rigtig gode egenskaber og gode åndingsegenskaber på store dybder. Du bliver heller ikke påvirket af, at membranen vibrerer, hvilket kan være forstyrrende og gøre vejrtrækningen langsommere. Derudover er der en knap (ADJ i produktnavnet er en forkortelse af adjustable), der regulerer mængden af ​​luft, så du selv kan indstille åndingsmodstanden efter dine personlige præferencer.

Førstetrinnet
62 x er et kompakt første trin (det mest kompakte første trin i Mares produktkatalog). Det er også tilpasset koldtvandsdykning og har et koldtvandssæt monteret. Den har også en masse finurlige detaljer, der skiller sig ud. En sådan detalje er AST-teknologien i regulatoren (Auto Sealing Technology), som gør, at du ikke rigtig behøver at bekymre dig om at få vand eller andet affald i førstetrinnet. Når den ikke udsættes for tryk, er indløbet til førstetrinnet "lukket" og forhindrer for eksempel vand i at komme ind. Noget der kan ske, hvis du ved et uheld sænker regulatoren ned i skylletanken uden at tænke på at have beskyttelsen på. Smart! 

For dem der er lidt skeptiske over for alle de detaljer der eventuelt kan gå galt, så er denne funktion helt uden nogen mekanik der kan skabe problemer og dermed forhindre regulatoren i at levere luft...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Fakta – Mares Atlas Adj 62x

Pris 6.995 kr. for et komplet sæt

Førstetrin Balanceret membran

Vægt (DIN-variant, uden manometer) :...

Læs artiklen i DYK #81:

SOME images:
Test – Mares Atlas ADJ 62x Regulator, Test – Mares Atlas ADJ 62x Regulator
Førstetrinnet 62x er Mares’ mest kompakte regulator og derfor meget rejsevenlig.
, Test – Mares Atlas ADJ 62x Regulator
Andettrinnet er udelukkende lavet af metal, hvilket giver fremragende koldtvandsegenskaber.
, Test – Mares Atlas ADJ 62x Regulator
Hele regulatorsættet.