DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Weezle Oxygen Set
Test – Weezle Oxygen Set
1 af 1

Test

– Weezle Oxygen Set

Af John Bantin
Klæder skaber folk, siger man. Da jeg tog jakken fra Weezles Oxygen to-delte sæt på, lignede jeg Daniel Craig. Men efter, at jeg havde taget underdelen på og trukket den op foran, lignede jeg mere Bamse.

Du ved måske hvordan det er at kæmpe med at komme i underdragten på parkeringspladsen. Regnen synes altid at komme horisontalt, og du står og hopper på én fod for at undgå efterladenskaber fra ubetænksomme hundeejere. Og hvis du synes, at det er svært, så tænk på dem, der sidder i kørestol.
Fraser Bathgate fra International Association of Handicapped Divers (IAHD) er lam i underkroppen og står over for denne udfordring hver gang han skal have sin tørdragt på. Derfor henvendte han sig til Weezle for at bede dem lave noget to-delt til ham, i stedet for den traditionelle heldragt.
Med de samme materialer som tidligere, inklusive de ultrakomprimerbare Snugpak mikrofibre og det vandafvisende yderlag af Pertex, lavede de ham en overdel til at trække over hovedet med en stor lynlåsåbning.
Jakken har de samme løkker til tommelfingrene, så du kan holde ærmet på plads, når du stikker armen ind i tørdragten. Der er også et par skridtremme, fæstnet med trykknapper, der sikrer, at jakken ikke glider op. Som en usædvanlig feature, kan du med lynlåse åbne to sprækker, så du kan stikke hænderne ind og holde dem varme.
Foret er i polyester, der er blødt mod huden, men som leder fugten væk fra indersiden. Det schweiziske isoleringsmateriale kan komprimeres, så det næsten intet fylder, men det svulmer op og fylder det rum, der er plads til i din tørdragt og danner en barrie mellem din krop og yderskallen af din dragt.
Første gang jeg prøvede en Weezle-dragt, havde jeg hår langt ned ad ryggen. Selv om det ikke længere er tilfældet, er jeg stadig taknemmelig for al påklædning, der er let at komme ind og ud af.
Som en test prøvede jeg at trække jakken over hovedet, mens jeg sad i bilen. Det fungerede fint. Jeg kunne også tage underdelen på, og jeg fandt ud af, at jeg kunne undgå Bamse-looket ved at tage smækken på underdelen inderst.
Underdelen har to almindelige bukselommer, en gylp med lynlås og lynlåse ved anklerne, så du kan trække dine Weezle-sokker op og lyne bukserne bagefter. Underdelen kan justeres i pasformen ved at stramme selerne.
Min schweiziske svoger, der er tidligere skimester, mente at dragten ville være fantastisk som skitøj. Hvis Weezle begynder på det marked, vil de måske miste interessen for dykkere? Der er millioner af skiløbere med masser af penge.
Weezles Oxygen var let at krybe i, den gik ikke fra hinanden på midten under dykket og den var lige så varm som den konventionelle Weezle-dragt. Da du køber delene separat, kan du vælge forskellige størrelser til top og bund.
Den fås i sort, blå, gul eller grøn i størrelser fra XS til XXL.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også