DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa

Thailand A-Z

Tekst: Sune Dadda Karma Harms

Hvert år rejser flere hundrede tusind skandinaver til smilets land, der lokker med sin lettilgængelige dykning, det venlige klima og ligeså venlige befolkning. Her får du en A til Z gennemgang med tips, tricks samt nogle helt ubrugelige oplysninger inden din næste dykkerrejse til Thailand.

A -Andmanerhavet
Dykker du på vestsiden af den thailandske halvø, er det Andamanerhavet, du udforsker. Havet er en del af det indiske Ocean og afgrænses mod vest af øgruppen Andamanerne, som tilhører Indien. Kronjuvelerne i Andamanerhavet er Similan Islands og Richelieu Rock, der er kendt for møder med hvalhajer og manta.

B - Bangkok
Thailands hovedstad hedder i virkeligheden noget så mundret som: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Det er ikke overraskende verdens længste bynavn, men heldigvis hedder den thailandske hovedstad i daglig tale bare Bangkok. Byens internationale og supermoderne lufthavn hedder Suvarnabhumi Airport. Man er åbenbart ikke bange for lange navne i Thailand ...

C - Chang
Til enhver thairet hører en iskold Chang, der efterhånden er blevet en populær øl, også uden for landets grænser. Det skyldes formodentlig de mange turister, der lærer den at kende under ferien i Thailand. Retfærdigvis skal det nævnes, at den anden store thailandske øl, Singha smager lige så godt, selv om Chang er den mest solgte. Chang er i øvrigt officiel sponsor for det engelske fodboldhold Everton.

D - Dykkercertifikat
Thailand er et særdeles populært sted at tage dykkercertifikat og det bliver hver år udstedt tusindvis af certifikater til skandinaver i thailandske dykkercentre. Men selv om det kan være billigere og lettere at tage certifikat på ferien, er det lidt spild af kvalitetstid at læse teori og lave øvelser mens solen skinner. Et bedre alternativ er at tage hovedparten af kurset hjemme og færdiggøre det på destinationen. Spørg efter såkaldte referral-kurser i dit lokale dykkercenter.

E - Elefanter
Den asiatiske elefant er det største landpattedyr i Asien, og kan veje omkring tre tons. Elefanter spiller stadig en vigtig rolle i thailandsk kultur og man respekterer elefanten som et magisk dyr. Der lever stadig vilde elefanter i landet og de betragtes som truede dyr, men til gengæld er bestanden af tamme elefanter stabil.

F - Filter feeder
Thailand er et rigtigt godt sted at dykke med de store filter feeders – altså dyr, som fx hvalhaj og manta, der lever af at filtrere plankton og smådyr ud af vandet ved at skovle enorme mængder indenbords. I sæsonen mellem februar og april er Richelieu Rock og Hin Daeng blandt de bedste steder at møde hvalhaj og manta. Men også uden for sæsonen kan man være heldig at møde de godmodige kæmper. Kig derfor altid ud i det blå en gang i mellem – man ved aldrig, hvad der kan komme forbi.

G - Galangarod
Det thailandske køkken er kendt for sin raffinerede balance mellem sødt, surt og stærkt. Ingefær indgår som en meget grundlæggende smagsnuance og den endnu mere forfinede...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #6:

SOME images:

Læs også