DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning

Orcatorch D850

Udstyrstest

Tekst: Torbjörn Gylleus

D850 er en klassisk model af en håndholdt dykkerlygte MEN med hele 2500 lumen fra populære Orcatorch. Lygten, der lanceredes i starten af året, er tiltænkt både rekreativ og teknisk dykning, som et alternativ til en cannisterlygte.

OrcaTorch D850 leveres i en hård plastkasse. I kassen er to genopladelige batterier af typen 26650, en oplader til to batterier, ekstra o-ringe og en håndledsrem. Til laderen er der desuden et ekstra kabel til opladning i cigarstik.

Det første, der slår mig, er at lygten, som er fremstillet i flyaluminium, vejer noget mere end jeg havde forestillet mig og den givet et yderst robust indtryk. Robust skal den også være for at kunne modstå presset på 150 meters dybde.

Den ligger behageligt og balanceret i hånden og knappen til at styre lygten er let at komme til med tommelfingeren. Med et tryk giver den fuld effekt og med endnu et tryk skifter den til halv styrke. Et tredje tryk vil skifte til laveste styrke og endnu et tryk slukker lygten. Foran knappen sidder en lille indikator, der viser batteristatus, når lampen er tændt. På undersiden sidder tre huller med gevind, så lygten kan monteres på et goodman-håndtag, kuglebeslag, klemme eller lignende.

Under overfladen
Jeg har fæstnet en karabinhage i bagenden i stedet for håndledsremmen, så jeg kan have hænderne frie, når jeg ikke bruger lygten. Da jeg kommer et par meter ned i vandet, kobler jeg lampen fri og tænder den. Den har en kraftig fokuseret lyskegle, der er perfekt at kommunikere med og som kan penetrere det noget grumsede Østersøvand uden problemer. 

Samtidig spreder optikken en del af lyset, så også omgivelserne oplyses. På nogle andre lygter med smal lyskegle, har jeg oplevet lidt tunnelsyn, men her er Orcatorch lykkedes med at balancere spredningen med blød overgang uden tydelige hotspots. Når man trykker på knappen for at justere lysstyrken, toner den langsomt ned til næste niveau. Jeg vælger at bruge fuld styrke under hele dykket og med den indstilling er der batteri nok til tre lange dyk.

Konklusion
OrcaTorch D850 er uden tvivl en solid og holdbar dykkerlampe med en fremragende ydelse. Den er nem at bruge og kan bruges til alle typer dykning, også teknisk dykning, men så anbefaler jeg, at du monterer et Goodman-håndtag så du ikke skal holde den i hånden. En smart funktion ved lygten er den indbyggede...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Introduktion af OrcaTorch D850 Dive Light Max 2500 lumens.
Introduktion af OrcaTorch D850 Dive Light Max 2500 lumens.
Fakta

Fordele
Robust og holdbar
Kraftigt lysstyrke på 2.500 lumen
Relativ lang brændetid
Balanceret lysspredning med koncentreret lyskegle

Ulemper
En lidt mindre længde (...

Fakta

Teknisk Data

Lysstyrke
Høj 2500 lumen
Middel 1050 lumen
Lav 300 lumen

Brændetid
Høj 3 timer 30 min
Middel 5 timer
Lav 13 timer 30 min

Driftsspænding
5.5-8.4...

Fakta

Highlights

  • 5 CREE højeffekt LED, max 2500 lumen, drevet af to 26650 genopladelige li-ion-batterier.
  • Optisk design med superfokus som giver 6 graders lysspredning.
  • Korrosionsbestandig...
Læs artiklen i DYK #46:

SOME images:
, , ,

Læs også