DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

1. jul 2017

Helbred: chokolade før dykket!

Der er stadig meget diskussion blandt forskere om variablerne for, hvordan kakao virker positivt på kardiovaskulær sundhed, fysisk ydeevne og til at reducere risikoen for DCS, men det gør det!

Spis chokolade inden du dykker - det er ikke bare lækkert, det er godt for din dykkesundhed.
Chokolade på ydersiden beroliger huden; Chokolade på indersiden beroliger sjælen – og meget mere. At give nogen chokolade som en romantisk gestus er ikke opstået ved en tilfældighed; Chokolade har længe været fremhævet for dets afrodisiakanske kvaliteter. Når du indtager det i små mængder hjælper chokolade med at stimulere kroppen under træning og hjælper efterpåfyldning af musklerne efter træning. Bedst af alt, chokolade har egenskaber, der hjælper med at opretholde hjertesundhed for dykkere og at reducere de fysiologiske belastninger forbundet med dekompressionssygdom (DCS), og hjælper dermed med restituering efter dykning.

Der er diskussion blandt forskere om variablerne og specifikationerne for, hvordan kakao virker positivt på kardiovaskulær sundhed, fysisk ydeevne og til at reducere risikoen for DCS, men at det virker er påvist. Generelt peger resultater på aktivering af nitrogenoxid (NOS) og antioxidant og antiinflammatoriske virkninger.

Ja, spis gerne chokolade inden dykning
Du har DYK's tilladelse til at spise chokolade inden du dykker, men husk at en lille mængde rækker langt. En gennemsnitlig chokoladebar er 40 til 45 gram, eller omkring 1,5 ounces. Ifølge undersøgelserne kan indtagelse af kun 30 gram mørk chokolade en time før dykning forhindre noget, der kaldes endotel dysfunktion. Endotel celler danner en indre foring i blodkar, hvor tilstedeværelsen af NOS og inflammationer påvirker kroppens evne til at behandle stoffer, der går til og fra blod og kropsvæv. NOS hæmmer dannelsen af bobler. Sagt på en enkel måde, så hjælper egenskaber i mørk chokolade med afgasning og forebyggelse af DCS.

At spise chokolade før en træning hjælper med at opretholde blodglukoseniveauer, højere insulinniveauer og reducerer oxidativt stress. Dette hjælper dykkere med at præstere hårdere og længere, samt opbygge flere muskler og restituere hurtigere. Dykkere, der ønsker at tabe kropsfedt, vil have gavn af at spise mørk chokolade efter en træning for at undgå at forstyrre fedttabet. Mørk chokolade eller kakao er det bedste valg, og det er vigtigt at indtage det inden for 45 minutter efter træning.

Selv om du kan spise chokolade før du dykker, skal du huske at nyde det med måde og undgå fedt- og sukkerarter. Dette er ikke et carte blanche at spise en Marsbar hver dag. Chokolade er kategoriseret ud fra mængden af kakaofaststoffer den indeholder; Jo lavere kakaoprocenten er, desto mere mælk, fedt og sukker er blevet tilsat, og desto lavere er koncentrationen af fordele. Det er med andre ord kakaoen der er interessant. Mørk spisechokolade spænder fra 35 til 80 procent kakao. Bagekakao er usødet og næsten 100 procent kakao. Mælkechokolade indeholder 20 procent eller mindre kakao, og hvid chokolade er udelukkende lavet af kakaosmør, vanilje, mælk og sukker og tæller derfor i denne sammenhæng slet ikke som chokolade.

Velbekomme!

Øvrige nyheder
21. aug 2013

Gozos trykkammer tilbage i drift

Trykkammeret på Gozo, der befinder sig på Gozo General Hospital er blevet genåbnet. 
20. aug 2013

Mares Pure Hybrid

Mares’ designteam har med Pure Hybrid-vesten fokuseret på at udvikle en opdriftsenhed der...
19. aug 2013

DAN-kampagne mod skrueuluykker

Hvor mange gange har du ikke – mens du er under vandet – hørt lyden af en båd, som på...
19. aug 2013

Red Bull-milliadær køber ekstrem ubåd

Den østrigske rigmand Dietrich Mateschitz, der står bag energidrikken Red Bull, har...
16. aug 2013

Apollo indstiller rejser til Egypten

På grund af situationen i Egypten fraråder Udenrigsministeriet indtil videre ikke-...
15. aug 2013

Casey McKinlay indtræder i Suex Scooters

Den italienske DPV-producent SUEX (DPV er en forkortelse for Diver Propulsion Vehicles,...
14. aug 2013

DM og NM i dybde-fridykning 2013

I sidste uge var Sharm El Sheik vært for det nordiske og danske mesterskab 2013. De...
13. aug 2013

Spækhuggere ved Skagen

Lokal fuglekigger opdagede tirsdag morgen en flok på tre spækhuggere ud fra Skagerrak.
12. aug 2013

Ny hammerhaj opdaget

Forskere har opdaget en ny type hammerhaj i Atlanterhavet ud for den amerikanske stat...
11. aug 2013

Copenhagen Diveshow 2014

Når dørene åbnes til Copenhagen Diveshow 2014 bliver det med et forstærket samarbejde...
10. aug 2013

Fotoworkshop på Malta

Dive Malta og den norske rejsearrangør DykkeBazaar har sammen arrangeret en enestående...
8. aug 2013

Søstjerner har mærkelige spisevaner

Forskere har fundet det molekyle, der gør søstjerner i stand til at skyde maven ud af...
8. aug 2013

Piratfiskens lillebror fanget ved Saltholm

En type piratfisk, der kan bide en finger af, kan klare sig i Øresund. En fritidsfisker...
7. aug 2013

Cool køletaske fra SubGear

Uden mad og drikke, duer dykkeren ikke. Og på en varm dykkedag er der intet bedre, end at...
6. aug 2013

Dreamliner i Kastrup

  I eftermiddag landede Norwegians første 787 Dreamliner i Københavns Lufthavn. Det er...
5. aug 2013

Forskere sporer brugder

Havforskere har fastgjort satellitsporingsudstyr på 27 brugder om kring Hebriderne i...
4. aug 2013

Emperor introducerer nye Dive til Max-ruter

Endnu engang lancerer Emperor Divers nye ruter – denne gang omkring Fury Shoals og St....
3. aug 2013

Scubapro Synergy Twin

SCUBAPRO lancerer nu en ny masketeknologi med en ekstra blød og smidig type silikone, der...
2. aug 2013

Dragefisk lever for dybt

I Caribien er dragefisken en invasiv art, der overtager koralrev og driver rovdrift på...
1. aug 2013

Solcreme af fjordbakterier

En mikroorganisme fra Trondheimsfjorden kan beskytte os mod hudkræft.

Sider