DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Fra Frodes Logbog – Senegal
Fra Frodes Logbog – Senegal

Fra Frodes Logbog

– Senegal

Tekst og foto Frode Kjems Uhre

De små ubeboede tropeøer Îles de la Madeleine ligger 3 km ud fra Senegals hovedstad Dakar, der er det vestligste punkt på det afrikanske kontinent. Øerne er hjemsted for tusinder af ynglende havfugle og under havoverfladen masser af smukke farvestrålende fisk. 

►  De små ubeboede tropeøer Îles de la Madeleine ligger 3 km ud fra Senegals hovedstad Dakar, der er det vestligste punkt på det afrikanske kontinent. Øerne er hjemsted for tusinder af ynglende havfugle og under havoverfladen masser af smukke farvestrålende fisk.

Det er en formiddag i december, da jeg tropper op ved dykkercentret Nautilus Diving, som ejes af det franske par Hilda og Philippe. I dag har Philippe to elever, der skal på et TEK-kursus, og mens de gør deres mange flasker klar, samler jeg mit undervandskamera. Dykkercentret ligger helt ned til vandet på stranden i bydelen Soumbedioune i Dakar.

Med grejet på ryggen vader vi ud til den lille dykkerbåd, der ligger for anker i bugten. Efter mindre end 10 minutters sejlads, bliver vi hilst velkommen af lavt flyvende suler og terner ved de små Madeleine øer.

Fund af stenalderredskaber vidner om, at øerne tidligere har været beboet, men nu er de ubeboede og udgør verdens mindste nationalpark.

Flotte fanefisk
Philippe og de to elever sætter sig på knæ på sandbunden på godt 10 meters dybde og begynder at lave øvelser. Det bliver hurtigt lidt kedeligt at kigge på, så jeg svømmer hen til klipperne ved øen. Her er sigten også lidt bedre, dog kun omkring 5 meter, men det vrimler med flotte fisk mellem klippeblokkene på sandbunden. Især er der rigtig mange firebåndet fanefisk, og de er utroligt smukke og lader mig komme tæt på med kameraet.

Her ligger jeg i over en halv time og tager billeder og nyder synet af dem. Da vi senere sejler tilbage mod det afrikanske kontinent, er jeg glad for, at jeg fik den oplevelse med.  ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Frode er rejst til Dakar, hovedstaden i Senegal, hvor han dykker med dykkercenteret Nautilus Diving.
Frode er rejst til Dakar, hovedstaden i Senegal, hvor han dykker med dykkercenteret Nautilus Diving.
Fakta

Frodes dykkerudstyr

  • Atomic maske med styrke i glidende overgang
  • Målsyet Teknodiver våddragt
  • Atomic og Hollis regulatorer
  • i-Torch videolygte 
Fakta

Frode dykkede med Nautilus Diving 
Web: nautilus-diving.com
Facebook: facebook.com/...

Læs artiklen i DYK #69:

SOME images:
Fra Frodes Logbog – Senegal, Fra Frodes Logbog – Senegal
Fra Frodes Logbog – Senegal
, Fra Frodes Logbog – Senegal
Der er fint med plads til dykkere og udstyr på Nautilus Divings dykkerbåd.
, Fra Frodes Logbog – Senegal
Philippe og hans to tek elever laver øvelser på lavt vand ved Madeleine øerne.

Læs også