DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Fra Frodes Logbog – Singapore
I Singapore er man sikker på at se masser af flotte nøgensnegle på hvert dyk.

Fra Frodes Logbog

– Singapore

Text och Foto: Frode Kjems Uhre

Singapore er nok mere kendt for sin store containerhavn end for at være en dykkerdestination. Og det er nok også de færreste der tager dertil på dykkerferie. Men der er mange lokale der dykker hver weekend. Og der gemmer sig mange små spændende ting i det lidt grumsede vand og hvis man er heldig, kan man endda se delfiner.

►  Det er tidlig morgen i februar da taxaen sætter mig af foran Singapore Yacht Club. Det her er i 2020 et par uger inden Covid-19 lukker verden helt ned. En vagt retter et termometer mod min pande og da instrumentet viser 36,4 grader så bliver jeg lukket ind. Jeg har lavet en aftale med dykkerfirmaet Dolpinexplorer og finder hurtigt deres store fine dykkerbåd. Båden bliver fyldt god op med lokale dykkere. De fleste kinesere. Men jeg får en engelsk fyr og hans japanske kone som dykkermakker. Alt er meget fint organiseret. Og vi sejler afsted præcis kl. 07:30 som planlagt.

Øen Jong
Vi skal dykke ved Jong Island, en sejltur på kun 20 minutter. På vej ud til dykkerstedet passerer vi tæt forbi flere store 400 meter lange containerskibe. Singapore var i mange år verdens travleste containerhavn men ligger nu på 2. pladsen efter Shanghai. Vi ankrer op 20 meter fra øen Jong og dykker guiden briefer os på at strømmen vil være middel og sigten 3 meter hvilket er godt for Singapore.

Ingen forventninger
Jeg kommer lige fra en 12 dages liveaboard i Raja Ampat og har ikke sat forventningerne særlig højt. Men jeg bliver positiv overrasket. Vi dykker ned på omkring 15 meters dybde og her er der rigtig mange spændende små ting at finde på bunden, hvis man kigger godt efter. Der er masser af flotte nøgensnegle og der er også mange rejer, krabber og små fisk.

Jeg finder en piskekoral og da jeg undersøger den nærmere er der selvfølgelig små kutlinger på den. Det er såkaldte piskekoral kutlinger og de nægter at forlade piskekoralen.
Det var lidt svært at holde sammen i den begrænsede sigt så på det andet dyk, dykker jeg bare solo. Da vi kommer tilbage til havnen, står der et hold dykkere klar, der skal ud på eftermiddagsdyk ved Hantu Island, der er et andet populært dykkersted i Singapore.  ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs artiklen i DYK #75:

SOME images:
Fra Frodes Logbog – Singapore, Fra Frodes Logbog – Singapore
I Singapore er man sikker på at se masser af flotte nøgensnegle på hvert dyk.
, Fra Frodes Logbog – Singapore
I Singapore er man sikker på at se masser af flotte nøgensnegle på hvert dyk.
, Fra Frodes Logbog – Singapore
Flot blå nøgensnegl med det latinske navn Pteraeolidia semperi.

Læs også