DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Den Thailandske Golf og Andamanerhavet  Øst til Vest – del 2
Den Thailandske Golf og Andamanerhavet Øst til Vest – del 2

Thailand

– fra øst til vest – DEL 2

Tekst & foto: jesper Kjøller

Fra Øst til Vest – Thailand er bedst!
Om du skal vælge østkysten eller vestkysten kan være en svær beslutning og afhænger af personlige referencer. En dykkerferie i Thailand skal ikke kun bedømmes ud fra dykningens kvalitet – nogle af dykkene er fremragende, andre er blot helt ok, uden at være prangende. Generelt vil dykningen i vest måske være af højere kvalitet, men i øst får du måske mere tropisk idyl og en mere afslappet stemning. Det er svært at vælge, men kombinationen af maden, de øvrige aktiviteter, det milde klima, det lune vand, de hvide strande, de lave priser og de altid smilende thaier, er uforlignelig og uanset om du dykker i Andamanerhavet eller den Thailandske bugt, vil du få en god dykkerferie i Thailand.

Andamanerhavet
Sagen er den, at man faktisk kan vælge i mellem mange forskellige destinationer med hver deres særpræg på land, men med den fællesnævner, at man kan dykke på de samme dykkesteder i det sydlige Andamanerhav.

Hvis dykkestederne stort set er de samme, hvad er så forskellen på en ferie omkring det sydlige Andamanerhav alt efter om man vælger Phuket, Ao Nang eller Koh Lanta som udgangspunkt? Vi besøger tre forskellige ferieområder i samarbejde med Kon-tiki, der har dykkercentre mange steder i Vestthailand. 

Phuket
Hvis vi starter længst mod vest, er Phuket den klassiske destination, der med sin størrelse og sin store variation kan tilfredsstille næsten alle, uanset om man er på familieferie, et par der er på romantisk sol- eller dykkeferie, eller om man er et par venner, der ud over dykning om dagen også gerne vil have lidt fest i gaden om aftenen. Det handler blot om, hvilket område af Phuket, man vælger.

Phuket er en bjergrig ø. Den er Thailands største, og den ligger midt på vestkysten. De fleste når frem via de daglige indenrigsfly fra Bangkok eller med charterfly direkte fra Skandinavien til Phukets lufthavn på nordsiden af øen.

Det vestlige Phuket har lange, fine badestrande med Patong, Karon og Kata som de bedst kendte og populære.

Som dykkedestination byder Phuket på alt fra korte dyk direkte fra stranden i Kata til halv- og heldagsudflugter. Har I kun en formiddag eller eftermiddag, er der koralrev, men også fine muck-dyk tæt på både Kata- og Karonstrandene. Blandt Phukets endagsudflugter dominerer destinationerne Shark Point, Anemone Reef, vraget King Cruiser , Koh Doc Mai, Racha Yai og Racha Noi. Dykningen med day boats udgår fra Chalong Pier, der er så lang, at man transporteres med bus til og fra bådene for enden af molen.

Ao Nang
Længere mod øst på fastlandet, ca. to timers transfer i bil finder man Krabi-provinsen med resortbyen Ao Nang. Her er tempoet lavere end på den nogen gange hæsblæsende Phuket, og gadebilledet er mere præget af familier på ferie. Der er dog stadig McDonalds og Starbucks for dem, der har den slags tilbøjeligheder.

Grundlæggende er der to forskellige dykkedage, når man dykker fra Ao Nang. Enten tager man Kontikis store båd ud til Phi Phi, eller til King Cruiser-området, hvor også Shark Point og Anemone Reef ligger inden for kort afstand. Ellers også dykker man lokalt på øerne tættere på Ao Nang.

Kon-tiki i Krabi ligger centralt på hovedgaden, få minutters gang fra de store, brede trapper, der fører ned til stranden. Herfra går utallige longtail-både ud til Ao Nang Beach, der er utilgængelig fra landsiden. Og det er også longtails, der sejler dykkere og snorklere ud til en af de tre dykkebåde.

Når man skal til Kon-tikis ”husrev”, de lokale dyk, der ligger 45 minutters sejlads fra stranden, sejler man forbi den grotesk formede klippe på Chicken Island for at komme til...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Reef life of the Andaman
Reef life of the Andaman
Koh Racha Yai
Koh Racha Yai
Ao Nang
Ao Nang
Koh Haa Yai
Koh Haa Yai
King Cruiser
King Cruiser
King Cruiser
King Cruiser
Fakta

VESTKYSTEN

GEOGRAFI Andamanerhavet er en del af det indiske ocean og ligger sydøst for den bengalske havbugt. Havet har en gennemsnitsdybde på omkring 1.000 m, men i den del, der afgrænses...

Læs artiklen i DYK #6:

SOME images:
, Den Thailandske Golf og Andamanerhavet  Øst til Vest – del 2
Den Thailandske Golf og Andamanerhavet Øst til Vest – del 2
, Koh Phi Phi
Koh Phi Phi
, Koh Racha Yai
Koh Racha Yai

Læs også